24. marraskuuta 2007

Tonttulassa..

Vannotin kautta kiven ja kannon näiden joululahjojen saajia, että eivät kurkkisi blogiini ennen joulua. =) Nyt voin sitten esitellä näitä mitä olen tehnyt kun ei ole muuta esiteltävää kuin näitä tekemiäni joululahjoja siis=) Tässä tämmöinen virkattu läpyskä siitä Pirtin Kehräämöstä tilaamastani hahtuvalangasta, lahja on vielä kesken. Jotkut joille tulee Suuri Käsityö -lehti saattavat arvata mikä tästä on tulossa.
Kellopa hyvinkin!

Muokattu 17.10.2008

Tässäpä kämmekkäät eräälle miehelle lahjaksi, nelottu 7 veikasta. Kettu on ommeltu jäljentäen.
Viimeisenä ilun ohjeella tehdyt En Pointe -tossut. Turkoosista Sandnes Tovesta. Tossut ovat käyneet myös pesukoneessa pyörähtämässä, laitoin pesupussiin ja pesin 40 asteessa. Pelkistettynä koristeluna metalliperhoset. Jalassa näyttäisivät paremmilta.. Mutta käykää ilun sivuilla katsomassa muita tossuja ja nämäkin pitäisi sieltä löytyä.

23. marraskuuta 2007

Antiikkia, antiikkia

Tässä nyt esittelen liesituulettimeni päällä olevia pikku maustepurkkeja vuodelta yksi ja kaksi. Siksi kun tästä oli keskustelua Liisan blogissa. Jos joku sattumoisin vaikka tietäisi miltä vuosiluvuilta nämä ovat niin olisi kiva tietää, sillä purkeissa ei vuosi lukuja lue.

Ensimmäisenä 1) Neiti Neilikat Paulig ja 2) Kockens. Kokin pulverissa on vielä 2/3 jauhetta jäljellä;mainittakoon lieventäväksi asianhaaraksi vielä se että hiiri puraisi neidin hatusta viime viikolla.3) Priman Valkopippuria sekä valkohameinen ja sinisellä kesähatulla varustettu 4) Ingefara eli Inkivääri Pauligilta tietenkin..

5) Sinkkiämpärin harmaassa jakkupuvussa Neilikka ehkä Gevalialta?(purkissa lukee myös Prima. Rouva 6) onkin vähän tuhdimpaa sorttia Lihamauste OTK:lta, 7) neidit SOK:lta Muskottipähkinä vaaleanpunaisessa essussa ja 8) Kaneli ruskeassa esiliinassaan (taitavat neidit tulleen suoraan kyökin puolelta). Tästä pikku neidistä näkyy toinen puoli seuraavassakin kuvassa 9) K- kauppiaitten Inkivääri.
Toinen vasemmalta mustassa korsetissa punaisen silkkiaamutakin kera 10) Maustepippuri Pauligilta. Hänen vieressään päätä pitempi muita 11) SOK:n Maustepippuri, ja viimeisenä ruskeassa leningissä Kaneli nro 12).

Kaiken kruunuksi 13) Afrikkalainen Palkopippuri eli Maustepippuri (suoraan Turusta) hän on myös nostanut hieman "avujaan" myös esille.
___________________________________________________________
Palkopippurin vieressä pieni puurasia Sötinetter purkin päällä lukee että
yksi tälläinen vastaa 2 palaa sokeria. Kai tämä on sitten makeutusainetta. Purkki on joskus sisältänyt 500kpl jotain.. nyt on enää jauhetta vähän jäljellä. Tai mikä lie on käyttötarkoitus ollut makeutusaineen loppumisen jälkeen. ;)
Saa laittaa kommenttia purkeista jos joku näyttää erikoisen viehättävältä =D

Täytyy vielä mainita että mummuni on joko tykännyt erityisesti Neilikan mausta tai sitten se on aina ollut se mauste jota on miettinyt kaupassa että olikos sitä kotona ja ostanut purkin varmuuden vuoksi;)

21. marraskuuta 2007

Ilotulitusta!!!

Wau! 10 000 kävijän rajapyykki on mennyt läpi, kuka se oli????? Heti ilmoittaudu tänne ;) Tässä kirjoittelen myös 100. bloggaustani!!! Voiko tätä ihminen yllätyneempi olla.


Aikaisemmin hankkimani farkun sininen Novitan
Bambu -lanka on kummallisesti huvennut.. munhan piti neuloa siitä joku neuletakki ??? En ymmärrä mikä se semmonen on.. No Tein tosiaan siitä sen leveäperä -laukun ja pipon ja nyt on myös jotain tekeillä sitten olen päässyt siitä vihdoin ja viimein "eroon".


Harmittaa tosissaan kun nyt ei oikein ole mitään blogattavaa tai julkaisukelpoista siinä mielessä että ne on niitä Joululahjoja. No Joulukuun lopussa saattaa blogi pullottaa postia..

10 000 visitors, me lucky one...no.... =) And 100 posts. Get out of here! Who was it???

Nothing to post about, I have to hide presents under my computer before Christmas. :)

16. marraskuuta 2007

Voi ei..




Joskus pitäis osata lopettaa ajoissa. Tein polttopuita ulkona ja ajattelin että vähän aikaan viellä vaikka nälkä puristi mahaa kokoon. No sitten iso koivu pölli lipesi ja töks! pomppas suoraan sormilta: nimetön ja pikkusormi, kuin trampoliinilta konsanaan.. Ensiks ei mitään, kaikki toimii menee koukkuun ja suoraks. Kauhasin lunta ensi hätiin maasta ja pidin käden nyrkissä. Päätin lopettaa tältä päivältä siihen. No sitten tajusin kurkistaa käden toiselle puolen siis kämmenselkään ja kappas vaan, pikkurillin joku nikamakohta oli pattiintunut ja liikuttaessa nyt kauhea kipu. Ei tässä muuten mitään, kun työtkin alkaa vasta viikon päästä, mutta kun olisi vielä paljon lahjoja väkertämättä ja tiedän etten arkisin paljon enää kotona jaksa mitään. Kynä, sakset, virkkuukoukku eikä edes vispilä pysy nyt kunnolla kädessä. =( Syön Nallun lahjoittamaa suklaata surkeaan olooni. Kuvat kuvaavat normaalia ja epänormaalia sormea. Huonot kuvat koska en osaa ottaa vasemmalla kädellä oikein mitään.

15. marraskuuta 2007

Joulusiivous

Jos koti jää tänä vuonna siivoamatta niin blogi ei ainakaan jäänyt. =)

I was cleaning my blog for Christmas. =)

Posti kulkee kun Kusti polkee..


Osallistuin aikaisemmin nallun arvontaan ja voitin! Yllätys yllätys, yleensä ei oikein tuo onni potki (kuin päähän). =D Joo no tänään tuo voitto kopsahti laatikkoon, kiitos Nallu! Hieno kortti. Kuvan ottamisen jälkeen huomasin että pussukassakin on jotain...hiiiihiii...hih. ;)

12. marraskuuta 2007

Hahtuvalankaa

En tiedä muista kuin itsestäni sen että hieman oli hakusessa mitä hahtuvalanka oikein on. Toisessa paikassa sitä myytin tällä nimellä ja ulkonäkö kuin kuvassa ja toisessa paikassa se tarkoitti noin 4cm leveää kaistaletta villaa kerässä. No omani tilasin sitten Pirtin Kehräämöstä, ja näin ihanaa se on. 289tex -4 väri 722 oranssista keltaiseen.

Raum o ain Raum


Kyllä oli kotikaupunki taas muuttunut viime näkemältä. Supermarketit vaan laajenevat ja vanha Rauma jää katosten alle piiloon. Tuli sitten käytyä vähän ostoksillakin samalla. Yläkuvan metalliläpyskää ajattelin koristella helmin ja kiinnittää taakse rintaneulan ja näin saan Kitten Mohairista, petrooli 300g. tulevaan neuleeseen koristeen. Läpyskä on ostettu Krympkraatarin Buadist, Kuninkaankatu 3. Langat taas Kajavasta. Siellä myydään jotain ihan muuta kuin Novitaa. ;) Olen minäkin jo alkanut kyllästyä ainaiseen Novitan lankojen neulomiseen. Tai olen ennen harrastanut muitakin lankoja, mutta en pitkään pikään aikaan..


Home sweet home
Hometown was still there, where I left it. Sorry only finish this time. If You´re coming in Finland then I might tell about my home town Rauma.

10. marraskuuta 2007

Hiphei!

Kyllä täällä vielä elossa ollaan. Tänään saavun kotiin reissusta, Raumalla olin seikkailemassa. Tuli vähän käytyä ostoksilla ja päivittelen sitten sitä rahan menoa vasta maanantaina. ;)
Rouva kissa sai kodin sekä keijukortti. Päivittelin tässä vähän muutenkin sivuja samalla.

Hiphooray!
I´m still here. I´m coming home today from Rauma. Something about that later, maybe on monday. Mrs Cat has found home for herself.