Uuden Koti ja Keittiö -lehden innoittamana, lähdin etsimään alkuperäistä ohjetta. Lehti kun vinkkasi että alkuperäiseen amerikkalaiseen versioon tulee kondensoitua maitoa.
"Haa, minullapa on sitä kaapissa" :tuumasin. Kauppalistaan vaan pikku lisäys (3 kpl luomu limeä) ja matkaan!
Key Lime Pie
Pohja:
n. 10 kpl Kantolan kaurakeksiä
2 rkl ruokosokeria
80 g suolatonta leivontamargariinia
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
4 munan keltuaista
3: n limen mehu
1,5 limen kuoriraaste
Päälle:
2dl vispikermaa
1 rkl ruokosokeria
1,5 limen kuoriraaste
Pohja:
1. Murskaa keksit, miten ite näet parhaaksi, itse käytin sauvasekoitinta. Lisää sokeri ja sekoita.
2. Sulata margariini ja lisää muru seokseen.
3. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Itse käytin leivinpaperia vielä vuoan pohjalla, piiras on helpompi siirtää.
4. Paista uunissa, keskitasolla 175 asteessa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte:
1. Erottele keltuaiset ja vaahdota ne. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi.
2. Pese limet hyvin. Raasta limeteistä kuori ja purista vasta sitten mehut.
3. Lisää mehut ja puolet kuoriraasteesta vaahtoon ja sekoita hyvin.
4. Kaada seos keksipohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa, 15 minuuttia.
5.Pinnan ei tarvitse saada väriä vain täytteen hyytyä. Jäähdytä noin 30 minuuttia.
Päälle:
1.Vaahdota kerma, mausta sokerilla.
2. Levitä piirakan päälle lusikalla ja nostele lusikalla huippuja kerman pintaan.
3. Koristele lopulla limen kuoriraasteella.
Nauti malttamattomana heti tai neljän tunnin kuluttua, jos odotat vieraita seuraavana päivänä, vielä parempaa piiras on silloin! :o)
Tässä vielä linkki sinne mistä tämän "suomensin": http://www.kitchendaily.com/recipe/key-lime-pie-149772
Kissan pesä :)