14. toukokuuta 2014

Suolainen gluteeniton piiraspohja


Jääkaapissa huusi baby pinaatti viimeistä eräpäivää. Suolaista piirakkaa gluteenittomana en vielä ole kokeillut, joten nyt sitten. Voi olla että ohje on alkuperältään jostain.., mutta yleensä sotken ainekset vain kummempia mittailematta sekaisin ja lisään jotain jos koostumus ei täsmää. Pohja kypsyi hyvin, ei jäänyt kosteaksi vaikka oli kostea täyte päällä.
Tätä ohjetta tein ennen vehnäjauhoilla joten voit ihan hyvin käyttää niitä tässä jos haluat.

Gluteeniton piiraspohja

1dl perunamuusia tai desin verran kypsää perunaa muussattuna (käytä enemmän voita jos käytät vain keitettyä perunaa)
50g kirnuvoita sulatettuna 
(suolaa, jos käytät keitin perunaa muusin sijaan)
2 dl + n.1rkl Semper Fin mix jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 muna

Sulata voi. Lisää perunamuusi sekä jauhot + leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon lopuksi muna. Jos taikina tarttuu sormiin lisää jauhoja. Taputtele piirasvuoan pohjalle "jauhotetuin" sormin. ;)

Täyte voi olla ihan mitä haluat, käytin sitä mitä jääkaapista löytyi eli:

baby pinaattia
fetan loput
parsakaalin nuppuja
kirsikkatomaatteja
basilikan lehtiä
mustapippuria
suolaa

2dl ruokakermaa (olen käyttänyt myös kermaviiliä ja siihen vain yksi muna)
2 munaa
hieman juustoraastetta

Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 20-35minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskean värinen.



2 kommenttia:

Jätäthän viestin vierailustasi. Kiitos :)